نگاهی روانشناختی و چند بعدی به هویت جنسی
سلسله کارگاههای "نگاهی روانشناختی و چند بعدی به موضوع هویت جنسی" اسفند ماه سال جاری ویژه اساتید مشاور، مددکاران اجتماعی و دانشجویان در دانشکده های پیراپزشکی، علوم تغذیه، پرستاری و مامایی، توانبخشی، داروسازی و خوابگاه الزهرا (س) برگزار شد.

به گزارش مفدا ببهشتی- به همت مدیریت مشاوره مبتنی بر سبک زندگی اسلامی- ایرانی سلسله کارگاههای "نگاهی روانشناختی و چند بعدی به موضوع هویت جنسی" اسفند ماه سال جاری ویژه اساتید مشاور، مددکاران اجتماعی و دانشجویان در دانشکده های پیراپزشکی، علوم تغذیه، پرستاری و مامایی، توانبخشی، داروسازی و خوابگاه الزهرا (س) برگزار شد.
در جریان این برنامه آموزشی روند ورود تا حذف تعدادی از بیماری ها از DSM مورد بررسی قرار گرفت. همچنین بحث و تبادل نظر جهت نیل به زبان علمی مشترک میان شرکت کنندگان صورت پذیرفت.
از مهم ترین موضوعات مطرح شده در این کارگاهها می توان به در تعریف جنسیت (ویژگیهای زیستی و اجتماعی مرتبط با مرد یا زن بودن)، هویت جنسیتی (احساس درونی فرد درباره مرد یا زن بودن)، هوموفوبیا (به معنای ترس یا نگرش منفی نسبت به همجنسگرایان. این نگرشها میتوانند باعث تبعیض و انزوا شوند)، بایفوبیا (نگرش منفی نسبت به دوجنسگرایان. مثلاً ممکن است گفته شود که این افراد بیثبات یا غیرقابلاعتماد هستند) و هتروسکسیزم (این فرض که دگرجنسگرایی طبیعیترین و برتر از سایر گرایشهاست. این نگرش معمولاً در قوانین، سیاستها یا رسانهها دیده میشود).
همچنین پیرامون اصطلاحات علمی هویت جنسی مانند سیسجندر (افرادی که هویت جنسیتیشان با جنس بیولوژیکیشان یکسان است)، ترنسجندر) افرادی که هویت جنسیتیشان با جنس بیولوژیکیشان متفاوت است)، جنسیت غیر دوگانه (افرادی که هویت جنسیتیشان خارج از دوگانه مرد/زن قرار دارد)، جنسیت خنثی (افرادی که خود را به هیچکدام از دو جنس نسبت نمیدهند) توضیحاتی ارائه شد.
لازم به ذکر است در تمامی جلسات این برنامه آموزشی همراه با پرسش، پاسخ، بحث و تبادل نظر میان شرکت کنندگان برگزار گردید.