با انعقاد یک تفاهمنامه
همکاریهای علمی بین دانشگاههای علوم پزشکی شهیدبهشتی و صنعتی شریف گسترش مییابد
تفاهمنامه همکاریهای علمی پژوهشی بین دانشگاههای علوم پزشکی شهیدبهشتی و صنعتی شریف منعقد شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، امروز 30 آبان ماه در نشستی که به میزبانی دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، تفاهمنامه همکاریهای مشترک علمی و پژوهشی به امضای دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و دکتر سیدعباس موسوی رییس دانشگاه صنعتی شریف رسید.
دکتر زالی با اشاره به زمینههای گوناگون همکاریهای مشترک بین دو دانشگاه، انعقاد این تفاهمنامه را سرآغاز خوبی برای گسترش همکاریهای مشترک دانست.
وی با اشاره به پیشتازی دانشگاه صنعتی شریف در وزارت علوم و پیشرویی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در حوزه سلامت، این تفاهم نامه را فرصتی برای خوداتکایی علمی و آکادمیک و همکاری های مشترک دو دانشگاه دانست.
تجهیزات پزشکی و مهندسی معکوس، مدیریت سلامت، مدیریت اقتصاد سلامت، مدیریت بیوانفورماتیک، دوره های مربوط به کسب و کارها و استارتاپها، نانو مدیسین و نانوسرجری، رباتیک و نانورباتیک، هوش مصنوعی، یادگیری الکترونیکی، یادگیری عمیق، پردازش دادههای پزشکی و همکاری در مراکز رشد برخی از زمینههای همکاری مشترک دو دانشگاه عنوان شد.
همکاری دو دانشگاه در اجرای دو طرح ملی (تحلیل دادههای ژنتیک و تست سازگاری بافتی HAL typing) از دیگر موضوعات مطرح شده توسط دکتر زالی بود.
وی با اشاره به راهاندازی اولین مرکز تحلیل دادههای ژنتیک با همکاری مرکز خدمات جامع ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و یک شرکت دانش بنیان از دانشگاه صنعتی شریف به عنوان همکار سوم در این طرح دعوت کرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همچنین همکاری در طرح بزرگ ملی HAL typing به خصوص در حوزه بیماران سرطانی را از دیگر زمینه های همکاری دو دانشگاه برشمرد.
دکتر زالی در بخش دیگری از سخنان خود پیشنهاد راه اندازی رشتههای مشترک بین دو دانشگاه برای اولین بار در کشور و پذیرش دانشجو در این رشتهها را مطرح کرد و بر انجام مکاتبات لازم در این خصوص با مسئولان وزارت بهداشت و وزارت علوم تاکید کرد.
رییس دانشگاه مهمترین موضوع در هزاره سوم را رسیدن به جریانهای هیبریدی و یادگیری های تلفیقی علمی برشمرد که دراین فضا رشتههای بین بخشی زایش پیدا میکنندو تاکید کرد: حرکت ما در دانشگاه در راستای دستیابی به دانشگاه نسل سوم و چهارم است که برای تحقق این موضوع می توانیم همراستا با هم تلاش کنیم.
وی این تفاهم نامه همکاری را منجر به ارتقای فعالیتهای علمی، خدماتی و آموزشی با نگاه آینده نگارانه عنوان کرد و در ادامه به معرفی جایگاه، امکانات، ظرفیتها و برخی دستاوردهای مهم دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی پرداخت.
دکتر زالی در ادامه سخنان خود به گستره وسیع جمعیتی تحت پوشش این دانشگاه (۴۲ درصد جمعیت استان تهران)، وجود ۱۳ دانشکده، ۸۶ مرکز تحقیقات، ۱۲ پژوهشکده، هفت مرکز رشد، ۲۱بیمارستان ،۳۱۰ شرکت دانش بنیان با حضور فارغالتحصیلان دانشگاه و شش مرکز تحقیقات همکار WHO در منطقه مدیترانه شرقی اشاره کرد.
وی با بیان اینکه آموزش حدود 14 هزار دانشجو در این دانشگاه با حضور 1500عضو هیئت علمی انجام میشود بدنه علمی دانشگاه را نسبتا جوان و معدل سنی اعضای هیئت علمی دانشگاه را 49 سال عنوان کرد.
دکتر زالی با اشاره به راهاندازی اولین پارک علم و فناوری سلامت کشور در این دانشگاه خاطرنشان کرد که ۳۱۰ شرکت دانش بنیان در این پارک مشغول فعالیت هستند.
وی وجود 21 بیمارستان با چهار هزار تخت فعال را بستر بزرگ، بسیط و مهمی برای انجام مداخلات بالینی دانست و تعداد بالای مراکز خدمات جامع سلامت و خانه های بهداشت در محدوده دانشگاه را یک بستر مناسب برای انواع مداخلات جامعه محور اجتماعی و بهداشتی برشمرد.
دکتر سید عباس موسوی رییس دانشگاه صنعتی شریف نیز ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای سلامت و تقدیر از خدمات کادر درمان، با اشاره به فعالیتهای صورت گرفته در حیطه مهندسی پزشکی و مسایل مرتبط با پزشکی، انعقاد این تفاهم نامه همکاری را گامی مهم و موثر و منشا خیر و برکت برای جامعه دانست.
دکتر موسوی رییس دانشگاه شریف ضمن بیان سخنانی تصویب و راه اندازی رشتههای مشترک بین دو دانشگاه برای جذب دانشجو، تعریف مگا پروژههای ملی مشترک، استقرار پزشک طرحی در درمانگاه دانشگاه را خواستار شد.
در ادامه نشست معاونان و مسئولان دو دانشگاه ضمن بیان نظرات و پیشنهادهای خود به بحث و تبادل نظر درخصوص زمینههای موجود برای همکاری های مشترک پرداختند.
دکتر حسن حدادپور معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی شریف با بیان این که فناوریهای نوین در آینده حوزه سلامت را به شدت متحول خواهد کرد، نتایج این همکاری مشترک را مفید و مثمرثمر دانست.
دکتر محمدعلی کوچک زاده معاون آموزشی دانشگاه صنعتی شریف نیز ضمن بیان سخنانی این ارتباط را منجر به اقدامات موثر و کارآمدی در دو دانشگاه برشمرد و بر ضرورت ایجاد زبان و فرهنگ مشترک برای همکاری دو دانشگاه تاکید کرد.
دکتر حمید ضرابی زاده عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی کامپیوتر نیز با اشاره به جایگاه این دانشکده و حضور رتبه های دو رقمی کنکور و 80 درصد مدال آوران طلای المپیادهای مختلف در این دانشکده همکاری دو دانشگاه را زمینهساز توفیقات و دستاوردهای مفیدی عنوان کرد.
دکتر علی شریفی زارچی رییس دانشکده کامپیوتر و بیوانفورماتیک شریف نیز بخش عمدهای از دستاوردهای دانشگاههای بزرگ جهان را در زمینههای پزشکی برشمرد و این تفاهم نامه را باعث کاهش فاصله ایجاد شده بین رشته های پزشکی و غیر پزشکی و آموزش بهتر دانشجویان این رشتهها ذکر کرد.
وی حاصل این تعامل را توفیق و توانمندی دانشجویان دو دانشگاه دانست تا در کنار یکدیگر بهتر بیاموزند.
دکتر جعفر حبیبی معاون پژوهشی و روابط بین الملل دانشکده مهندسی کامیپوتر شریف نیز نگاه ملی استراتژیک دکتر زالی را بسیار ارزشمند برشمرد و از وی به عنوان یک حامی سلامت به ویژه در دوران کرونا نام برد.
وی با اشاره به پروژههای متعدد و تاثیرگذار دانشگاه شریف در کشور برای همکاری اعلام آمادگی کرد و افزود: ما اهل اجرا و عملیات هستیم و با نگاه استراتژیک می توانیم کارهای عملیاتی خوبی انجام دهیم و این همگرایی در حوزه های مختلف میتواند انجام شود.
دکتر افشین زرقی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه نیز در این نشست با اشاره به جایگاه و دستاوردهای پژوهشی دانشگاه خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در سطح ملی در حوزه پژوهش رتبه دوم و در فناوری رتبه اول را داراست.
وی ضمن بیان گزارشی آماری به برخی از دستاوردهای پژوهشی دانشگاه از جمله سرانه 3.4 تولید مقاله اعضای هیئت علمی دانشگاه، رتبه 400 دانشگاه در رتبه بندی لایدین و رتبه 290 در سایمگو اشاره کرد.
دکتر زرقی با اشاره به افتتاح اولین پارک علم و فناوری سلامت کشور در این دانشگاه یادآور شد که تعداد زیادی شرکت دانش بنیان با حضور دانش آموختگان دانشگاه در این پارک فعالیت دارند.
وی با بیان اینکه تعداد زیادی از محصولات این شرکتهای دانشبنیان وارد بازار شده است، زمینههای همکاری این شرکت ها با دانشگاه صنعتی شریف را یادآور شد.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه در ادامه با توجه به وجود زمینه های گوناگون همکاری بین دو دانشگاه به بیان پیشنهادهایی در این خصوص پرداخت و ارتباط پژوهشکدههای علوم بالینی دانشگاه با مراکز تحقیقاتی دانشگاه صنعتی شریف را از آن جمله عنوان کرد.
وی وجود برنامههای متعدد ثبت بیماری در دانشگاه را یادآور شد و افزود: دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی نقطه کانونی ثبت سرطان در کشور است و در تحلیل این داده ها همکاری دانشگاه شریف بسیار موثر و مفید است.
دکتر زرقی ایجاد برج فناوری را یکی از برنامههای دانشگاه برشمرد که با مشارکت وهمکاری دانشگاه شریف میتواند انجام شود.
دکتر شاهین شادنیا معاون اجرایی معاون آموزشی دانشگاه نیز با اشاره به جایگاه ممتاز دانشگاه شریف در منطقه و کشور یادآور شد که حدود 1500 عضو هیئت علمی در 105 رشته آموزشی به آموزش حدود 14 هزار دانشجو در مقاطع مختلف دانشگاه مشغول هستند.
وی بیمارستانهای آموزشی را بستر مناسبی برای آموزش دانشجویان مهندسی مرتبط با علوم پزشکی برشمرد و برگزاری دورههای آموزشی کوتاه مدت ،میان مدت و بلند مدت مشترک مهارتی و حرفهای را برای اساتید و دانشجویان پیشنهاد داد.
دکتر شادنیا سرمایهگذاری در حوزه بیمارستان شبیهسازی شده را یکی از ضروریتها در حوزه آموزش پزشکی عنوان کرد و هوشمندسازی را در تشخیص زودرس بیماری ها و توسعه تجهیزات تشخیصی و درمانی موثر برشمرد.
دکتر آرزو صیاد رییس مرکز جامع خدمات ژنتیک دانشگاه نیز با اشاره به وجود دادههای ژنتیکی بسیار غنی در این مرکز بر لزوم تحلیل این دادهها تاکید کرد.
دکتر صیاد یادآور شد: بررسی این دادهها میتواند منجر به شناسایی زودرس بیماریها درمان به موقع و موفق بیماران شود.
وی با توجه به آمار بالای بیماری های ژنتیک در کشور افزود: نیاز داریم که گام موثری در تحلیل این داده برداریم.
دکتر صیاد در سخنان خود بانک سلولهای بنیادی را راهی بسیار مناسب برای درمان و حیات دوباره بیماران نیازمند پیوند برشمرد و بر تحلیل داده های موجود با کمک دانشگاه شریف تاکید کرد.
دکتر سلیمان احمدی رییس دانشکده مدیریت آموزش پزشکی و فناوری های یادگیری دانشگاه نیز ضمن معرفی این دانشکده و دستاوردهای آن به پروژه های انجام شده در این دانشکده اشاره کرد.
آموزش 480 استاد گروههای داخلی و جراحی و 200 دانشجوی استعداد درخشان در حیطه آموزش پزشکی، برگزاری 16 المپیاد علمی آموزش پزشکی برخی از این دستاوردها بود.
وی در ادامه به نیاز آموزش علوم پزشکی به هوش مصنوعی برای یافتن مشکلات آموزشی یا طراحی و اجرای پلتفرم های آموزشی نوین و کارآمد اشاره کرد و گفت: همکاری دانشگاه شریف در این خصوص کمک کننده است.
دکتر احمدی طراحی و ارایه پلتفرم های آموزشی بومی در دانشگاه در دوران کرونا را یادآور شد و گفت: با این تفاهم نامه همکاری دو جانبه می توان در اجرای پروژه ها و طرحهای مختلف از ظرفیتهای دو دانشگاه بهره مند شویم.
وی با اشاره به ظرفیتهای بسیار بالای موجود در دو دانشگاه برای همکاری های دو جانبه خاطرنشان کرد که این همکاری ها میتواند منجر به دستیابی به دستاوردهای بسیار مفید و موثر و کارامد در سطح ملی و یا بین المللی شود.
در خاتمه این مراسم تفاهم نامه همکاری های مشترک علمی و آموزشی و پژوهشی به امضای روسای دو دانشگاه رسید.
براساس این گزارش در این نشست که به میزبانی دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد دکتر افشین زرقی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه، دکتر حسن پیری مشاور اجرایی رییس دانشگاه، دکتر شاهین شادنیا معاون اجرایی معاونت آموزشی، دکتر سلیمان احمدی رییس دانشکده مدیریت و آموزش پزشکی و فناوریهای یادگیری، دکتر آرزو صیاد رییس مرکز خدمات جامع ژنتیک دانشگاه، مژگان جزی زاده کریمی مدیر روابط عمومی دانشگاه و همچنین جمعی از معاونان و مسئولان دانشگاه صنعتی شریف حضور داشتند.