16 اکتبر، روز جهانی غذا
16 اکتبر مصادف با 25 مهرماه، روز جهانی غذا باشعار "حق برخورداری از غذا برای یک زندگی بهتر و آیندهای روشنتر" می باشد.
به گزارش مفدا بهشتی- 16 اکتبر مصادف با 25 مهرماه، روز جهانی غذا باشعار "حق برخورداری از غذا برای یک زندگی بهتر و آیندهای روشنتر" می باشد.
این روزبرای دسترسی همه مردم به غذای متنوع، مغذی، مقرون به صرفه و ایمن تاکید شده است. تغذیه سالم شامل مصرف متعادل و متنوع مواد غذایی است که بتواند نیازهای روزانه بدن به ویتامینها، مواد معدنی، پروتئینها و سایر مواد مغذی را برطرف کند.
برای افزایش آگاهی: آموزش در زمینه آشنایی با گروههای غذایی مختلف و خواص غذاها، توصیه به مصرف مواد غذایی طبیعی (مصرف کمترغذای فرآوری شده) و کاهش ضایعات غذایی و کمک به تامین غذای بیشتر نیازمندان ضروری میباشد.
همچنین مصرف غذای سالم و رعایت رژیم غذایی صحیح درسلامتی و پیشگیری از بیماری تاثیر بسزایی دارد یعنی با تغییر در رژیم غذایی و رژیم درمانی (محدودیت مصرف نمک،شکر و چربیهای اشباع ...) میتوان در پیشگیری از ابتلا به بیماری و بهبود بیماری کمک کرد.
مشکلات کنونی جهان (افزایش رشد جمعیت و تغییرات اقلیمی باتاثیر روی کشاورزی) باعث کاهش تولید غذا میشود.
افزایش تقاضای غذا با توجه به افزایش رشد جمعیت، محدودیت و کاهش منابع طبیعی،کاهش تولید محصولات کشاورزی با توجه به تغییرات دما، خشکسالی و سیل و کاهش منابع آبی و افزایش مصرف آب (در کشاورزی و صنعت و مصارف شهری) در تولید غذا مشکل ساز شده است. همچنین نابرابری در توزیع غذا؛ باعث شده مرم جهان به غذا دسترسی نداشته باشند.
پس: توجه به آنچه که مصرف میکنیم ،به همراه کمتر هدر دادن آب و غذا و جلوگیری از آلوده شدن آن درزمان تولید و توزیع هر چه بهتر غذا بین مردم جهان ثمربخش خواهد بود..