در ویژه برنامه آیینههای مهر
از پرستاران برگزیده دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تقدیر شد
در ویژه برنامه تکریم مقام پرستاران دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با عنوان "آیینههای مهر" از پرستاران برگزیده دانشگاه تقدیر شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، امروز دوشنبه 14 مهرماه مراسم آیینههای مهر در آستانه روز پرستار به منظور تکریم مقام پرستاران با حضور دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه، جمعی از مسئولان و همچنین جمعی از پرستاران دانشگاه در تالار امام خمینی (ره) برگزار شد.
دکتر رضا زندی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی حرفه پرستاری را حرفهای بسیار سخت دانست و گفت: در سراسر دنیا استقبال از این شغل به دلیل سختی آن رو به کاهش است. دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از همه ظرفیتها برای وصول مطالبات این قشر استفاده میکند.
وی با اشاره به اجرای افرایش ضریب اضافه کار عملکردی، گفت: امیدواریم این قبیل اقدامات و نظرات توسط دکتر پزشکیان رییس جمهور و دکتر ظفرقندی وزیر بهداشت لحاظ شود.
به گفته وی، کادر درمان یکی از مهمترین سرمایههای کشور محسوب میشوند و توجه به سلامت روحی تک تک کادر درمان به ویژه پرستاران برای حفاظت از این سرمایه ضروری است.
معاون درمان دانشگاه عنوان کرد: رشته پرستاری با انگیزه مالی انتخاب نمیشود و همه میدانند پرستاران برای خدمت انگیزههای معنوی دارند.
دکتر زندی در پایان از زحمات همه پرستاران که شبانهروز درگیر کار هستند، تشکر کرد و گفت: امیدوارم تا زمانی که مسئولیت دارم بخشی از موانع این حرفه را برطرف کنم.
فعالیت نزدیک به ۱۷ هزار پرستار در مراکز تحت پوشش و نظارت دانشگاه
فروغ مولا مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این مراسم به معرفی مختصر ظرفیتها و دستاوردهای پنج ساله دانشگاه در حوزه پرستاری پرداخت و گفت: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با ۱۲ دانشکده، ۱۲ مرکز پزشکی و ۹ بیمارستان، هفت پژوهشکده و ۷۹ مرکز تحقیقاتی، دو مرکز بهداشت و هشت شبکه بهداشت و درمان به بالغ بر شش میلیون جمعیت تحت پوشش خود خدمت ارایه میدهد.
وی در ادامه گفت: ۷۵ بیمارستان، هفت مرکز تالاسمی، ۴۲۸ آزمایشگاه، ۴۸ مرکز پرتوپزشکی و ۳۵۰ درمانگاه تخصصی و فوق تخصصی تحت پوشش و نظارت معاونت درمان دانشگاه قرار دارد. مدیریت پرستاری این معاونت نیز با هشت کارشناس امور پرستاری، عملکرد نزدیک به ۱۷ هزار نفر کادر پرستاری دانشگاه را ارزیابی میکند.
به گفته وی، شش هزار و ۲۲۰ پرستار در مراکز دانشگاهی و در مجموع ۱۶ هزار و ۸۸۰ پرستار در حوزه دانشگاه مشغول به فعالیت هستند.
وی در ادامه با اشاره به اطلاعات کلی عملکرد دانشگاه، خدمات اورژانس، بستری و جراحی، ارتقای سمت مدیران پرستاری و صدور گواهی اشتغال عنوان کرد: تختهای ویژه بیمارستانها در دوران بحران کرونا افزایش یافت و به تبع آن پرستاران بخشهای عادی هم طی دو هفته آموزش فشرده، با حداکثر سرعت خود را با شرایط وفق دادند. این تلاشها و زحمات را نمیتوان نادیده گرفت.
مولا در خصوص تعداد تختهای جراحی، داخلی، اورژانس مراکز تابعه و تعداد بیماران پیوندی، دیالیزی، آنژیوگرافی و اسکوپی نیز اطلاعاتی ارایه داد و گفت: پرستاران همواره در تمام شرایط بحرانی همراه مسئولان در تلاش بودهاند.
مدیر پرستاری دانشگاه از مقامهای کسب شده توسط پرستاران در عرصههای علمی، ورزشی و اجتماعی نیز آماری ارایه داد و گفت: تهیه ۱۳۰ مورد کتاب، مقاله و گایدلاین توسط پرستاران دانشگاه، انتخاب دو نفر از پرستاران به عنوان دانشمند دو درصد برتر جهان، کسب عنوان دانشگاه برتر در حوزه پرستاری در سال ۹۹ و تقدیر از دانشگاه در حوزه پرستاری در ایام نوروز ۱۴۰۱ از جمله دستاوردهای علمی و اجتماعی حوزه پرستاری دانشگاه است.
به گفته مولا ارایه خدمات به بیماران ۷۲۴ و ۲۴۷ نیز طی سالهای اخیر هموارده روند افزایشی داشته است و در سال ۱۴۰۲ به ترتیب به ۱۷۰۰ و ۱۰۵۷ مورد رسید.
مدیر دفتر پرستاری اظهار کرد: اقداماتی در سطح دانشگاه به منظور رفع نسبی چالشهای این حرفه انجام شد؛ سال گذشته هیئت رییسه دانشگاه با محاسبه اضافه کار عملکردی با ضریب ۲ و ۳ موافقت و مجوز به کارگرفتن پرستاران بازنشسته را نیز صادر کرد.
مولا در پایان به مطالبات پرستاری نیز اشاره کرد و گفت: تامین حداقل تعداد کارشناس پرستاری و کمک پرستاری، پرداخت منطقی به ازای هر ساعت اضافه کار، ارقام حقوقی عادلانه و متناسب با هزینههای زندگی، کاهش یا حذف مالیات بر حقوق و مزایا و استفاده از مزایای مربوط به مشاغل سخت و زیانآور از جمله مطالبات پرستاری است که در راستای رفع آنها تلاش میشود.
لزوم طراحی نظام پرداخت سیال برای حرفه پرستاری
دکتر وحید زمانزاده رییس دانشکده پرستاری دانشگاه در این مراسم ضمن تبریک به مناسبت ولادت حضرت زینب (س) و روز پرستار به تمام پرستارانی که علیرغم کمبودها و سختیها با صبوری و دلسوزی خدمت میکنند، گفت: دانشگاه همواره در تلاش است مطالبات این قشر مرتفع شود، سازمان نظام پرستاری نیز به عنوان یک ارگان مستقل شبانه روز میکوشد مطالبات به حق پرستاران را به گوش مسئولان برساند و راهکاری برای آنها ارایه کند.
وی ادامه داد: با نسخه واحد در کشور نمیتوان نظام پرداخت را برای پرستاران اجرایی کرد. پرستاران نمیخواهند با دیگران مقایسه شوند، تنها خواسته این قشر اجرای نظام پرداختی به حق و متناسب با شرایط، بدون مقایسه با سایر شغلهاست. از سازمان برنامه و بودجه انتظار میرود نگاه ویژهای به حرفه پرستاری داشته باشد.
دکتر زمانزاده همچنین درخواست کرد نظام پرداختی سیال طراحی شود.
رییس دانشکده پرستاری دانشگاه تصریح کرد: داشتههای علمی زیادی در عرصه پرستاری دانشگاه وجود دارد و رتبههای قابل توجهی کسب شده است. پرستاران دانشگاه از لحاظ علمی حرفی برای گفتن دارند.
وی اظهار کرد: اگر این علم، درایت، دلسوزی و عشق پرستاران نبود، درمان به نتیجه نمیرسید. نتیجه درمان وابسته به عملکرد پرستاران است.
دکتر زمانزاده بر ضرورت تامین نیازهای فیزیولوژیک و معیشتی پرستاران برای پیشگیری از پیامدهای منفی در نظام سلامت تاکید کرد.
حجتالاسلام و المسلمین دکتر علی خدیوی نماینده نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی نیز ضمن تبریک روز پرستار و ولادت حضرت زینب(س) اظهار کرد: مقام حضرت زینب(س) حجت بزرگی برای انسانهاست، نمیشود فردی زندگی پربار ایشان را مطالعه کند و مسلمان واقعی نباشد.
وی به مفهوم و معنای زندگی، پرداخت و افزود: زندگی انسان زمانی معنا پیدا میکند که خدمتی به مردم برساند که از رنج آنها بکاهد.
نماینده نهاد مقام معطم رهبری در دانشگاه تاکید کرد: اگر در جامعه عدالت اجرا شود، رنج عمومی کم خواهد شد بنابراین توجه به مطالبات حوزه پرستاری و کادر درمان، نمادی از عدالت است.
وی احسان، انساندوستی، ایثار، مهرورزی و رفتارمهربانانه را از ویژگیهای پرستاران دانست و افزود: بدون شک وجود انسانی که از درد و رنج دیگران به درد نیاید، وجودی مرده است.
نماینده نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه با اشاره به همزمانی روز پرستار و ولادت حضرت زینب(س) حرفه پرستاری را مقدس توصیف کرد.
برای دیدن اسامی پرستاران برگزیده اینجا کلیک کنید.