جلسه آموزشی ژورنال کلاب با عنوان پیش بینی راهبردهای تنظیم شناختی بر اساس سبک دلبستگی با نقش واسطه ای شفقت به خود برگزار شد
جلسه آموزشی ژورنال کلاب با عنوان "پیش بینی راهبردهای تنظیم شناختی بر اساس سبک دلبستگی با نقش واسطه ای شفقت به خود"، ویژه روانشناسان و مددکاران منطقه 10 روز یکشنبه 29 مهرماه، به صورت آنلاین برگزار گردید.
به گزارش مفدا بهشتی- به همت مدیریت مشاوره مبتنی بر سبک زندگی اسلامی ایرانی دانشگاه، جلسه آموزشی ژورنال کلاب با عنوان پیش بینی راهبردهای تنظیم شناختی بر اساس سبک دلبستگی با نقش واسطه ای شفقت به خود، ویژه روانشناسان و مددکاران منطقه 10 روز یکشنبه 29 مهرماه، به صورت آنلاین برگزار گردید.
مجید مردی روان شناس مدیریت مشاوره مبتنی بر سبک زندگی اسلامی ایرانی دانشگاه و مدرس ژورنال کلاب در این باره بیان کرد: در ابتدای جلسه به اهمیت موضوع راهبردهای تنظیم هیجانات در دانشگاه ها به ویژه برای دانشجویان مطرح گردید و می توان به افزایش سطح سلامت روان و پیشگیری از آسیب های روان اجتماعی اشاره کرد.
وی افزود: در سال های اخیر تحقیقات در زمینه تنظیم هیجانات به صورت فزاینده ای مورد توجه قرار گرفته است. از سال 2003 که سازه شفقت به خود معرفی شد تا سال 2017 بیش از 1300 مقاله در مورد آن (با شفقت به خود در عنوان مقاله) منتشر شده که بیش از نیمی از این پژوهش ها در دو سال آخر انجام شده است. این تعداد در سال 2021 تقریبا سه برابر بیشتر شده و به 3410 مقاله رسیده است که حدود یک سوم این پژوهش ها متعلق به دو سال اخیر می باشند.
مردی اضافه کرد: در ادامه به تعاریف نظری و عملیاتی تحقیق اشاره گردید و سپس روش پژوهش و یافته های مورد بحث قرار گرفت. پژوهش حاضر توصیفی_همبستگی از نوع مدلیابی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری شامل کلیه افراد در بازه سنی 18 تا 64 سال در سال 1400 در شهر تهران بود. تعداد 412 شرکتکننده به روش نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند.
مدرس ژورنال کلاب ادامه داد: دادهها با استفاده از فرم کوتاه پرسشنامه تنظیم شناختی هیجان (CERQ – short، گارنفسکی، کرایج و اسپینهوون، 2002)، مقیاس دلبستگی بزرگسالان (RAAS، کولینز و رید، 1990) و مقیاس شفقت به خود (SCS، نف، 2003) گردآوری شد. سپس با استفاده از روش مدلیابی معادلات ساختاری و نرمافزارهای SPSS 23و AMOS 26 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج پژوهش نشان داد مدل فرضی پژوهش از برازش مطلوب برخوردار بود.
ایشان تاکید کرد: سبک دلبستگی ایمن به صورت مثبت و معنادار با شفقت به خود همراه است. بررسی نقش واسطه ای شفقت به خود در رابطه بین سبک های دلبستگی و راهبردهای تنظیم شناختی هیجان نشان داد که سبک دلبستگی اضطرابی از طریق تاثیر منفی بر شفقت به خود منجر به افزایش استفاده از راهبردهای تنظیم شناختی سازش نایافته و کاهش استفاده از راهبردهای از تنظیم شناختی هیجان سازش یافته می شود.
لازم به ذکر است در پایان جلسه پیشنهادات پژوهشی و کاربردی لازم ارایه گردید.