×

اطلاعات جستجو "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1402/03/07 - 15:03
  • بازدید : 120
  • تعداد بازدیدکننده : 118
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

وبا و توصیه‌هایی برای پیشگیری از آن

باکتری ویبریوکلرا، عامل بیماری وبا:

 

 

باکتری ویبریوکلرا، عامل بیماری وبا:

 

 

 

علائم و نشانه‌های بیماری وبا:

علائم شاخص بیماری از چند ساعت تا دو روز بعد از ابتلا شامل: اسهال آبکی، استفراغ و از دست رفتن آب بدن می‌باشد. شروع بیماری با اسهال آبکی حجیم، بدون تب و دل پیچه بوده و مدفوع حالت آب برنجی دارد. معمولاً بدون بو بوده یا بوی ماهی دارد. استفراغ و گرفتگی دردناک در پاها شایع می‌باشد. در موارد شدید بیمار دچار دل پیچه و درد دست ها و پاها میشود.

راه‌های انتقال بیماری وبا:

تماس مستقیم: از طریق دست و لوازم آلوده، تماس با مواد دفعی و استفراغ بیماران و ملحفه‌ها و لوازم آلوده.

تماس غیرمستقیم:

  1. آب‌های آلوده به مدفوع، منابع آب حفاظت نشده مانند چاه‌ها، دریاچه‌ها، استخرها، جویبارها و ...
  2. آشامیدنی‌ها و خوراکی‌های آلوده:
  3. بطری های شیر استفاده شده در تغذیه کودکان و نوزادان
  4. سبزی‌ها و میوه‌های خام آلوده و یا شسته شده با آب آلوده
  5. غذاهای پخته هم ممکن است پس از تهیه بوسیله دست یا مگس آلوده شوند
  6. شیر آلوده و بستنی که از منابع غیر مطمئن تهیه شده باشد.
  7. استحمام و شنا در آب‌های آلوده

راه‌های پیشگیری از بیماری وبا:

برای پیشگیری از بیماری‌های قابل انتقال به وسیله آب و مواد غذایی از جمله بیماری‌های اسهالی و وبا  در منزل، مکان های تجمعی، تفریح گاه‌ها، پارک‌ها و در حین مسافرت باید به نکات بهداشتی زیر توجه کنید:

  • از یخ‌های قالبی و کارخانه‌ای غیر بهداشتی استفاده نکنید، زیرا در آب مصرفی، مراحل تولید و عرضه آن احتمال آلودگی به میکروب وبا یا سایر میکروب‌ها وجود دارد.
  • هنگام سفر، آب و غذای سالم و مطمئن همراه داشته باشید یا از نوشیدنی‌ها و غذاهای با بسته بندی مطمئن و بهداشتی استفاده کنید و در رودخانه‌ها یا آب‌های مشکوک به هیچ عنوان شنا نکنید.
  • از آشامیدن آب‌های مشکوک در پارک‌ها، باغ‌ها و فضای سبز وهمچنین آب آشامیدنی ذخیره شده در منبع‌های آب و آبخوری‌های کنار خیابان که دارای لیوان مشترک هستند و آبی که در اتوبوس‌های بین شهری در ظروف عمومی و با استفاده از یخ‌های قالبی برای سرد کردن عرضه می‌شود، جداً خودداری کنید.
  • به هیچ عنوان مواد غذایی را از دست فروشان نخرید.
  • حتی‌الامکان تا برطرف شدن خطر سرایت وبا، از مصرف سبزیجات، کاهو، کلم، خیار، گوجه فرنگی و... خودداری کنید و در صورت لزوم، آن را  ضد عفونی، سپس مصرف کنید.
  • از قرار دادن سبزی و میوه‌جات شسته نشده و ضد عفونی نشده در یخچال جداً خودداری کنید.
  • گرم کردن کامل غذاهای سرد شده 
  • استفاده از شیر و لبنیات پاستوریزه و بستنی‌های بهداشتی و مطمئن
  • پیش از غذا خوردن و دست زدن به مواد غذایی، دست‌های خود را با آب و صابون خوب بشویید.
  • دست‌ها را بعد از اجابت مزاج (رفتن به توالت)، با آب و صابون بشویید.
  • ضمن رعایت بهداشت فردی از شنا کردن در استخر، رودخانه، نهر یا جوی‌های آلوده خودداری کنید.
  • بیماری به مدت یک تا 3 هفته (یعنی زمانی که میکروب در مدفوع یافت می‌شود) مسری است.
  • با مشاهده هر مورد از ابتلا به اسهال سریعاً به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنید. 
  • بدون تجویز پزشک از مصرف قرص‌های ضد اسهال به هر نحو خودداری کنید. بسیاری از افراد به دلیل خود درمانی و استفاده از برخی داروهای ضد اسهال در این بیماری دچار مشکلات حاد شده و باعث از دست رفتن زمان  که برایشان فوق‌العاده حیاتی است  می‌شوند، زیرا مصرف این داروها موجب می‌شود میکروب فرصت بیشتری در روده برای تکثیر و دفع سم پیدا کند و بیماری تشدید شود.
  • گزارش سریع موارد بیماری وبا به مراکز ذی‌صلاح از مهم‌ترین عوامل پیشگیری است، زیرا نتیجه آن بیماریابی زودرس در جامعه و درمان سریع بیماران خواهد بود.

 

  • گروه خبری : ارشیو اخبار,بهداشتی
  • گروه خبری : 127194
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست