×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1403/11/17 - 13:00
  • بازدید : 45
  • تعداد بازدید : 42
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

کارگاه شب‌های پروانه‌ای برگزار شد

به مناسبت فرا رسیدن اعیاد شعبانیه و دهه مبارک فجر کارگاه "شب‌های پروانه‌ای" روز سه شنبه 16 بهمن ماه، در کافه کتاب توچال برگزار شد.

به گزارش مفدا بهشتی- به مناسبت فرا رسیدن اعیاد شعبانیه و دهه مبارک فجر کارگاه "شب‌های پروانه‌ای" روز سه شنبه 16 بهمن ماه، در کافه کتاب توچال برگزار شد.

در ابتدای کارگاه، ناصرپروانی ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و دهه مبارک فجر به شرح و توضیح موضوعاتی چون ایجاز، انقلاب و دهه فجر پرداخته و خطاب به حاضرین این چنین بیان داشت: داشتن یک روز عادی ما، برای خیلی از انسان ها آرزو می باشد. این سبک تفکر به شما آرامش می دهد. سعی کنید از لحظه لحظه زندگیتون بهترین بهره را ببرید. متاسفانه در فضای مجازی فقط قسمت ویترینی زندگی آدمها را می بینیم. سعی کنید آدمهای شفافی باشید یاد بگیرید یک نفری مشکل چند نفر را حل کنید، یاد بگیرید ارتقاء پیدا کنید، کم مصرف باشید و همیشه یکرنگ.

وی عنوان کرد: ایجاز یکی از لوازم شعراست؛ یعنی تلخیص و پیراستن شعر و نثر از حواشی و زوائد. به بیانی دیگر حصول بیش‌ترین توان بیان در عین داشتن کمترین تعداد کلمات، ابیات و جملات. فهم مخاطبان از اشعار و متون موجز، درجات مختلفی دارد، از مرتبۀ ساده شروع می‌شود و به لایه‌ها و اعماق چندگانه معنایی می‌رسد که البته تعداد، جهات و عمق لایه‌های قابل ادراک هر فرد به آموخته‌ها، تجربیات، حالات و ذخائر ذهنی شخص وی بستگی دارد.

وی در ادامه بیان داشت: ایجاز در یک دسته بندی به دو نوع تقسیم می گردد:  ایجاز افقی و عمودی، ایجاد افقی نوعی است که شامل کلمات و جملات یک مصراع یا یک بیت می‌گردد. منظور از ایجاز عمودی، ایجاز در کلیت شعر است. گاهی ممکن است شعری در مصراع ها و ابیات خویش زوائد نداشته باشد اما وقتی در تمامیت آن نظر می کنیم آن را شعر غیر موجز می‌یابیم. به این معنا که شاعری پیامی را که باید درکلمات کمتر و ابیات اندکی بیان نماید، بیان نکرده است.

ناصرپروانی با اشاره به روش های مختلف استفاده از ایجاز ادامه داد: رعایت ایجاز باید در حد اعتدال آن باشد. فشردگی و حذف نباید تا آن حد پیش برود که در معنای شعر خللی به وجود آید. به تعبیری، نه اطناب ممل و نه ایجاز مخل باشد. زیرا افراط در ایجاز، رسایی و فهم شعر را دشوار می سازد و روابط عاطفی میان شاعر و مخاطب را در هم می ریزد و لذت آن را از بین می برد.

در پایان پیرامون انقلاب اسلامی و دهه فجر مطالبی ارائه شد.

لازم به ذکر است در جریان این برنامه ادبی، علاوه بر استاد پروانی، دانشجویان ایرانی و بین الملل نیز اشعاری را قرائت نمودند.

  • گروه خبری : فرهنگی
  • کد خبر : 152392
کلید واژه

تصویر

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست