×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1403/05/27 - 11:38
  • بازدید : 121
  • تعداد بازدید : 116
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

کارگاه شب‌های پروانه‌ای برگزار شد

کارگاه شب‌های پروانه‌ای به مناسبت اربعین حسینی روز سه‌شنبه ۲۳ مرداد در سروستان باغ کتاب برگزار گردید.

 

به گزارش مفدا بهشتی- به همت کانون ادبی دانشگاه، کارگاه شب‌های پروانه‌ای به مناسبت اربعین حسینی روز سه‌شنبه ۲۳ مرداد در سروستان باغ کتاب برگزار گردید.

در ابتدای این جلسه دکتر ناصرپروانی ضمن خیرمقدم به حضار به تعریف اسطوره، افسانه و قصه پرداخته و تفاوت آنها را بیان کرد.

وی افزود: اسطوره به عنوان آئینه روح بشر و داستان و سرگذشتی مینویی است که شرح عمل، عقیده یا بخشی از آن‌ها از سنت‌ها و روایت‌ها گرفته شده و با آیین‌ها و عقاید دینی پیوند ناگسستنی دارد. اسطوره داستان‌هایی ذهنی‌اند که حقایق ژرف را در خود دارند و نگرش‌های جمعی به مسائل بنیادین مانند مرگ، حیات و هستی را بیان می‌کنند. مسأله مرگ، آفرینش، خداوند و... بحث‌هایی است که همواره ذهن بشر را به خود مشغول داشته است.

 

دکتر پروانی ادامه داد: اسطوره‌های ملی هر منطقه می‌تواند برادبیات آن کشورنقش سازنده داشته باشد اگر ادبیات را آئینه‌ای تصور کنید اسطوره تصویر آن است که فرهنگ جامعه را نشان می‌دهد. قالب مثنوی قالب خوبی برای مدح می باشد و عمدتاً اسطوره‌های ما در مدح‌ها در قالب مثنوی تبلورپیدا می‌کند. چرا وقتی قرار است سرایش شعر به اندازه یک دیوان داشته باشیم می بایست محدود به قافیه و مطالب دیگر نشویم پس قالب مثنوی قالب خوبی برای مدح است.

 

ایشان بیان کرد: اگر به شعرآئینی تسلط نداشته باشیم حق ورود به آن را نداریم. شعر آئینی باید اسوه بسازد نه اسطوره چرا که در شعر آئینی بناست روایتی را نشان دهیم که با توجه به اسناد تاریخی و رویدادهای واقعی پذیرفته شده باشد و جنبه نهایی انسانی و بشری را بیان کنیم. درشعرآئینی در محدوده‌ای که اجازه داریم با ظرایف شاعرانه می‌توانیم حرکت کنیم و از سیرۀ معصومین و انبیاء و اولیاء بگوییم.

 

لازم به ذکر است در این کارگاه دانشجویان و حضار هم به شعرخوانی پرداختند.

  • گروه خبری : ارشیو اخبار,فرهنگی
  • کد خبر : 145289
کلید واژه
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست