×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1403/10/24 - 13:18
  • بازدید : 45
  • تعداد بازدید : 38
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

کارگاه شب‌های پروانه‌ای در دانشگاه برگزار شد

در آستانه میلاد حضرت امیرالمومنین علی (ع) و روز پدر؛ "کارگاه شب‌های پروانه‌ای" روز یکشنبه ۲۳ دی ماه، در مجتمع فرهنگی امام علی (ع) دانشگاه برگزار گردید.

به گزارش مفدا بهشتی- به همت معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه و با مشارکت سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی و معاونت بین الملل دانشگاه "کارگاه شب‌های پروانه‌ای" با حضور دکتر رستمی‌نژاد معاون دانشجویی و فرهنگی، دکتر خدادوست معاون توسعه مدیریت و منابع، دکتر وکیل زاده مدیر برنامه ریزی، بودجه و پایش عملکرد دانشگاه، مهندس کریمی مدیر امور حقوقی، عابدینی سرپرست مدیریت تعالی فرهنگی و فوق برنامه و جمعی از دانشجویان اهل هنر و ادب روز یکشنبه ۲۳ دی ماه، در مجتمع فرهنگی امام علی (ع) دانشگاه برگزار گردید.

در ابتدای این برنامه که در آستانه روز پدر برگزار شد، دکتر ناصر پروانی ضمن تبریک میلاد حضرت امیر المومنین علی (ع) و بزرگداشت مقام والای پدر بیان کرد: خانواده به مثابه برج مراقبت است هرچقدر هواپیما اوج بگیرید و شما پیشرفت کنید، اگر ارتباط با برج مراقبت قطع شود باختید. ارتباط خودتان را با برج مراقبت که همان پدرو مادر است قطع نکنید و ارتباط بین اطرافیان را حفظ کنیم.

کارگاه "شب‌های پروانه‌ای" برگزار شد

وی با اشاره به مفاهیمی چون قدردانی از مقام پدر و اهمیت جایگاه خانواده گفت: قدر پدر و مادرها را بدانید، تا زمانیکه تماسی از پدر و مادر دارید و دعای خیر آنان بدرقه راهتان است شما خوشبخت می باشید.

پروانی افزود: درکتاب "کمی بی‌شعور باشیم" تاکید کرده ام "ما هر لحظه در مقصد هستیم باید از مسیر لذت ببریم، پس از لحظه‌ای که در آن زندگی می‌کنید بهره و لذت ببرید."

دکتر پروانی با تشریح صنعت ایهام، مطرح کرد: صنعت ایهام یک واژه است با حداقل دو معنی که یکی نزدیک به ذهن و دیگری دور از ذهن. مقصود شاعر گاه معنی دور مثل داستان تاریخی یا موضوعی بین دو نفر یا ضرب‎المثل و گاه معنی نزدیک است. در ایهام، واژه یا عبارت آنگونه است که ذهن بر سر دوراهی قرار می‌گیرد بین داستان اصلی و داستان گذشته تاریخی و یا میان نفرات یا ضرب‌المثل و نمی‌تواند در یک لحظه یکی از دو معنی را انتخاب کند.

 

استاد کارگاه اذعان نمود: گرچه دریافتن اینکه کدام معنی اصلی است و کدام فرعی، بسته به رابطه کل کلمات مصرع یا بیت با کلمه دارای ایهام است. البته در بعضی اشعار هر دو معنی قابل قبول است. این انتخاب، کاری آسان نیست و این حالت روانی عموماً باعث التذاذ ادبی می‌شود. زمانی خواننده می‌تواند آرایه ایهام را دریابد که از معانی مختلف واژه‌ها و عبارات آگاه باشد. ایهام از مهم‌ترین آرایه‌های ادبی به‌کار رفته در شعر حافظ است.

کارگاه "شب‌های پروانه‌ای" برگزار شد

همچنین ایشان بیان داشت: دو نوع ایهام وجود دارد ایهام تداعی و ایهام تضاد؛ ایهام تداعی در این نوع ایهام شاعر با آوردن لغاتی که دارای چند تلفظ یا چند املا هستند، سعی در برقراری تناسب با سایر لغات و مفاهیم موجود در بیت را دارد. ایهام تضاد که شاعر دو کلمه را در بیت طوری به کار می‌برد که خواننده در بدایت امر تصور کند میان آن‌ها تضاد وجود دارد ولی درپس معنا و مفهوم مدنظر شاعر برخلاف تصور اولیه خواننده، نوعی تناسب و هم‌معنایی به سبب معانی متفاوت یک واژه پدید آید.در این جلسه علاوه بر بحث در زمینه صنعت ایهام به ویژگیهای قصیده و تفاوت آن با غزل و ردیف و قافیه پرداخت.

در پایان دکتر رستمی نژاد، معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه با تحسین برانگیز خواندن استعداد ادبی دانشجویان شاعر دانشگاه، گفت: به منظور تقدیر از دانشجویان مستعد و توانمند در حوزه شعر، به تمامی دانشجویانی که در این محفل شعر سرودند، از سوی معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه جوایزی به رسم یادبود اهدا خواهد شد.

کارگاه "شب‌های پروانه‌ای" برگزار شد

لازم به ذکر است در جریان برنامه عماد فرزانه از دانشجویان انجمن اسلامی ۱۳۴۸با اجرای مولودی به مدح اهل بیت پرداخت.

کارگاه "شب‌های پروانه‌ای" برگزار شد

  • گروه خبری : ارشیو اخبار,فرهنگی
  • کد خبر : 151529
کلید واژه
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست