×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1403/11/17 - 10:19
  • بازدید : 36
  • تعداد بازدید : 36
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

کارگاه های آشنایی با اختلال هویت جنسی برگزار شد

کارگاه های "آشنایی با اختلال هویت جنسی" ویژه اساتید بهمن ماه سال جاری، در بستر فضای مجازی برگزار گردید.

به گزارش مفدا بهشتی- به همت مدیریت مشاوره مبتنی بر سبک زندگی اسلامی ایرانی دانشگاه، کارگاه های "آشنایی با اختلال هویت جنسی" ویژه اساتید بهمن ماه سال جاری، در بستر فضای مجازی برگزار گردید.

در کارگاههای فوق پیرامون گونه های مختلف گرایش جنسی و هویت یابی جنسی توضیحاتی ارائه و تصریح گردید، گونه دوجنس خواه که ادعا می کنند می توانند با هر دو جنس(مرد و زن) روابط جنسی برقرار کنند تعریف می شود. این گرایش به عنوان یک نوع شمول در جذب جنسی و عدم تمایز بین جنسیتها معرفی شده است.

همه جنسگرایی به افرادی اطلاق می شود که خود را با عنوان"همه جنسگرا" یا "نامتمایز از جنسیت"معرفی می کنند و مدعی هستند که فارغ ازجنسیت دیگران، می توانند نسبت به آنها جذب شوند.

همچنین جنبه های روانشناختی و اجتماعی هویت جنسی مورد بررسی قرار گرفت. وسواس های فکری و اجبار عملی در روابط همجنسگرایانه این گونه است که برخی از افراد درگیر روابط همجنسگرایانه ممکن است وسواس های فکری داشته باشند که ممکن است با رفتارهای اجباری مانند تعامل جنسی با همجنس و دوری ازجنس مخالف همراه باشد.

در جریان این برنامه های آموزشی از طبیعی و عادی شمردن همه روابط همجنسگرایانه انتقاد شد. علی رغم اینکه برخی از طرفداران همجنسگرایی ممکن است هرگونه رابطه همجنس را طبیعی وعادی بدانند، اما این دیدگاه مورد نقد قرار گرفته است.

در ادامه  از حوزه و دیدگاه DSM  به بحث و بررسی اختلال هویت جنسی پرداخته شد و تاکید شد درDSM، اختلال هویت جنسی در حالت بیماری زدایی قرار دارد. پیش تر درنسخه چهارم DSM، اختلال هویت جنسیتی براساس ملاک های خاصی تشخیص داده می شد که شامل شواهدی از انتخاب هویت جنس مخالف و نارضایتی از جنسیت تعیین شده بود. اما در DSM-5، این اختلال به ملال جنسیتی تغییر نام داده است. ملال جنسیتی به احساس ناراحتی از ویژگی های جسمانی مرتبط با جنسیت فرد اشاره دارد نه لزوما به وجود هویت جنسیتی نامتعارف.

پس از آن درباره پیامد های حذف این اختلال در جامعه و فرهنگ که شامل کاهش انگ اجتماعی، بهبود وضعیت اجتماعی و حقوقی همجنس گرایان، پذیرش بیشتر در جوامع علمی و اجتماعی، تغییر قوانین و تأثیر بر سیاست گذاری های اجتماعی می باشد، موردر بررسی قرار گرفت.  

در پایان استدلال های رایج درباره همجنس گرایی مانند "همجنس گرایی در حیوانات مشاهده شده است و بنابراین طبیعی است، همجنس گرایی همواره در تاریخ و فرهنگ های مختلف وجود داشته است و طبیعی بودن همجنس گرایی دلیلی بر پذیرش آن است" بحث و تبادل نظر صورت پذیرفت.

لازم به ذکر است علی وفائی و فائزه سادات طاهری از روان شناسان مدیریت مشاوره به عنوان مدرس در این کارگاهها حضور داشتند.

  • گروه خبری : مشاوره
  • کد خبر : 152377
کلید واژه
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست